Zandstralen

Zandstralen voor een stralende gevel

Voor een vrijwel nieuwe gevel zonder al te veel moeite, kunt u het beste kiezen voor de reinigingsmethode zandstralen. Dit is een precies werkje, wat u beter kunt laten uitvoeren door vakbekwame professionals. Bij VOF van Horik werken vakmensen met jarenlange ervaring, die al vele gevels er weer als nieuw hebben laten uitzien dankzij zandstralen. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via: 0626316230

Geschikte gevels

Niet alle steensoorten en voegen zijn geschikt voor zandstralen. Dit kan alleen als het gaat om een sterke steensoort, zoals baksteen, en het voegwerk nog in goede staat verkeert. Zandstralen is niet de juiste techniek voor natuursteen, zandsteen of andere kwetsbare steensoorten. Er wordt namelijk gewerkt met een vrij hoge druk en dit kan kwetsbare stenen (verder) beschadigen. Om deze steensoorten te reinigen, kan gekozen worden voor nevelstralen, wat vergelijkbaar is met zandstralen, maar werkt met een aanzienlijk lagere druk.

Op zoek naar een ervaren aannemer?

Wij kunnen u van dienst zijn met verschillende werkzaamheden. V.O.F. van Horik werkt voor zowel zakelijke als particuliere klanten.

Hoe werkt het?

Hoewel de naam zandstralen zou doen vermoeden dat er sprake is van zand, is dit echter niet het geval. Een straalmiddel wordt, vermengd met water, onder hoge druk tegen een gevel gespoten. Wij werken als volgt:

  • Als eerste plakken we kozijnen en deuren zorgvuldig af om deze te beschermen.
  • Vervolgens spuiten we de waterstraal hoge druk tegen muur, waardoor we de gevel eigenlijk polijsten. Vuil laat los en valt op de grond.
  • Is al het vuil losgekomen? Dan ruimen we dit netjes op. Uw gevel is nat, alsof het geregend heeft, en droogt snel weer op.

Andere reinigingsmethoden

We kunnen uw gevel ook reinigen met een stoomtechniek en kokend water. Ook kunnen we kiezen voor laserreiniging of chemische reiniging. In enkele gevallen is zelfs dat niet afdoende en is het alleen nog maar mogelijk om alles opnieuw te schilderen. We raden u altijd aan om, waar mogelijk, uw muur te laten impregneren met een waterafstotende laag. Hiermee kunnen we op eenvoudige wijze de levensduur van uw gevels verlengen. Wilt u meer weten? Kijk dan op onze website. U kunt ook het contactformulier invullen als u nog vragen heeft. Uiteraard zijn wij ook telefonisch bereikbaar 06-26 31 62 30 en leggen wij u graag meer uit over zandstralen.

06 26316230